VISST E VI SÖTA

   

   

VALPAR 10 DAGAR GAMLA

ja nu har valparna blivit  10 veckor och vi 7 valpar, 3 tikar och 4 hanar.
helgen har varit lugn men lite meck här hemma sånt som aldrig blir gjort, men nu är det klart.

kalle mår bra efter op, han är väldigt kinkig med att äta så han äter bara skinka o köttbullar ,men har börjat stödja på sitt ben idag, så vi får kanske hämta honom i morgon.

1 av valparna har öppnat sitt ena öga idag, mycke söt

   

 

hörs bye bye

valpar 1 vecka gamla

ja nu har det gått ett par dagar sen afrodite kom hem,vi fick hämta hem henne i söndags.Hon mår bra  efter omständigheterna, såret är fint och hon tog imot valparna väl, men fick inte dia på 48 timmar för alla medecinerna hon har fått., så vi har matat tills i tisdags em. pernilla åkte hem i söndags och då kom sessan ner och hjälpte mig.

sessan var nere tills i går. då hon var tvungen att åka hem till sitt, fisen väntar ju på henne, men nu funkar allt bättre afrodite diar vad hon kan och vi stöd matar bara 1 par gånger/dygn, tvättning o stimulering av magen har afrodite tagit över så det känns bra.

vi har 8 valpar nu, jonny dog igår, han ville inte äta ordentligt så på kvällen drog han sig bort i en hörna och dog. mycke tråkigt men inget vi kunde göra, vi försköte med alla upplivningsförsök vi kunde men inget hjälpte,så nu får vi ägna oss åt de andra 8, de äter och frodas.

i kväll ska vi se på rögle och hoppas de vinner mot modo hemma så de inte kommer alltför långt efter, kvalserien är ju mycke närma men bara de kan ta några poäng till,   så de slipper kvala så är jag glad.

nu kommer det lite kort på valparna


TACK FÖR ALL HJÄLP SESSAN


         

          

     

  
 1 vecka gamla 

DITE-TÖSEN MÅR BÄTTRE

HAR PRATAT MED DJURSJUKHUSET OCH AFRODITE MÅR BÄTTRE, MEN HAR ONT SÅ HON FÅR SMÄRTSTILLANDE DROPP.  AFRODITE KOMMER HEM IMORGON, OCH FÅR DIA OM HON KAN.

ETT GLÄDJANDE BESKED

VI HAR PRATAR MED DJURSJUKHUSET, OCH OP GICK BRA OCH AFRO  MÅR BRA EFTER OMSTÄNDIGHETERNA.
NU LIGGER HON PÅ UPPVAK OCH TAR DET LUNGT, KRISEN ÄR INTE ÖVER MEN DET KÄNNS LITE LUGNARE ATT VETA ATT DET GICK BRA.

VI SKA RINGA VID 11-12 TIDEN I MORGON OM DE IINTE RINGT, MEN DET HOPPAS JAG INTE ATT DET GÖR FÖR DET BRUKAR INTE VARA POSITIVT..


MEN KRYA PÅ DIG DITE-TÖÖSEN  VI FIXAR DETTA SÅ LÄNGE.


 

Afrodite

en tragisk olycka har hänt afrodite, hon  valpade 9 st valpar igår och hade en svår förlossning.
nu i em fick hon en magomvridning och ligger på operationsbordet. hoppas hon klarar sig, vi får inte svar ifrån djursjukhuset förrän vid 8.

nu letar vi efter en skendräktig tik som kan hjälpa oss med valparna.

vi matar nu varannan timme och masserar magen på den och har de på värmedyna.

så håll tummarna för oss, valparna och vår dite tös.

äterkommer senare.





Alla har anlänt!

Nu har alla valparna kommit.... 9 stycken blev det sammanlagt, 5 Hanar och 4 tikar!

alla mår bra!


första har kommit

nu har första valpen anlänt 16.32, tik, så nu väntar vi bara på fler.

      



     


  


här kommer lite bilder på valparna som har kommit, men det ser ut som där är fler .

återkommer vid tid

  




i väntans tider

nu sitter vi bara och väntar på att dite ska sätta igång, hon har förvärkar imellan åt, men när vi tror det kommer något så lägger hon sig o sover.

men hon har tömt magen så det är verkligen på gång.

vi har mätat hennes mage och hon är 104 cm, på det tjockaste stället

hör av mig senare

     

onsdag 11/2

INATT HAR DET VARIT EN STÖKIG NATT FÖR DITE-TÖSEN, HON HAR SVÅRT ATT RÖRA SIG, OCH MYCKE KISSIG. MEN ÄN HAR DET INTE HÄNT NÅGOT.
VAR OCH HÄMTA PERNILLA IGÅR  I ESLÖV KVART I 4,  I NATT HAR PERNILLA SOVIT UTE HOS VALPARNA SÅ KUNDE JAG SOVA I MIN SÄNG.

HAR LEKT MED HUNDARNA  I SNÖN IDAG OCKSÅ. I GÅR SNÖA DET INNE OCKSÅ.

NU E DE EN LITEN PAUS INNAN VALPARNA SKA HA MAT OCH EM RUNDAN ÄR PÅ G.

KOMMER LITE BILDER PÅ GOLVET OCH SNÖN INNE, OCH VÅR FÖRLOSSNINGSBAR

HÖRS


       


 
      



      



  

summa som marun ifrån helgen

helgen har försvunnit lugnt o stilla. första helgen med bara 1 jobb och det känns skönt.

fredagen  var lugn, lekte med hundarna städa lite  och fixa i gillestugan nu när golvet är färdigt, bara lite listor och städning kvar. åt lite taco och kolla let`s dance. somna innan utröstningen så det fick vi läsa i tidningen dag efter, men eftersom jag somna så tidigt så vakna jag halv 6 en lördag (ischhhh). låg och drog mig till 8.  sen körde jag till landskrona för lite ärenden och mormor skulle komma 11 för uffe skulle byta avgasrör och låna bilen så han kunde hämta ved. klar vid 4. gå med hundar duscha och göra lite mat, kolla lite på melodifestivalen men det kunde jag varit utan.

söndag: uffe skulle på möte mellan 10-14 så mormor kom ner o titta till afrodite och prata lite vid 1 skulle vi vila lite, men hur lätt är det med 2 hundar som är runt i rummet där man ska vila, 1 bet mig i näsan den andra slicka mig i örat så det var bara att ge upp, sätta sig i soffan och dricka en kopp kaffe och va nöjd med livet.

kolla lite beck på kvällen och gick o la mig vid 11 tiden, sover ute hos afrodite nu för nu är det närma födsel.

vakna vid 5 måndag morron av att afrodite skrek ordentligt och när hon skriker går de andra hundrna igång, men  det är när hon ska resa sig som det gör ont, så när jag kollat till henne och tystat de andra så somna jag om till halv 8 när yazmine  väckte mig och ville gå ut, så på med kläderna så var dagen igång.

uffe körde till slöinge med kalle som har ont i 1 knä, det blir op den 19/2.  hemma mata jag  hundar och städa i burarna inne och då kissar kalle i min säng (grrrrr) torkar och går in och duschar, när jag kommer ut så har yazmine o maxima bitit i sönder sängen åhhhh vilken måndag klockan är bara 9.

min syster o mamma kom och hjälpte mig att gå med hundar och passa dite tösen, sen var det veckohandling kalops på spisen, och lite kaffe, nu är det lugnt i lägret, valparna o kalle är ute och dite sover. så nu passar jag på att njuta  innan nästa pass.



        




ha en trevlig fortsatt kväll så hörs vi

torsdag 5/2


 vill börja med att gratulera uffe på födelsedagen.

idag har vi varit ute och tagit lite kort  när hundrna har lekt i snön. Sjukt va de gillar snö....

har pratat med birthe i telefonen, alltid lika trevligt. har varit och köpt fix till golvet i gillestugan som snart är färdig.
varit och köpt present till pappsen från mig och tjejerna.

nu ska jag gå och duscha innnan jag ska göra middag, det blir festligt idag, ryggbiff med rotfruktsgratäng och ett glas vin, mysigt.

här kommer lite kort från lekrundan.

hörs 


             
              Max                                    Lina                                         Lina
                                  


                 
             Ariel                                        Barbie                         Träskisar


 
                 

             Maxima                                  Maxima                             Yazze



 




tisdag 3/2

tisdag idag, den är väl lika underbar som gårdagen, har varit ute med hundrna och gett dem mat. Brukar ha max lös när  vi är ute så han kan leka med bollen, han har blivit riktigt duktig på att lyda när han är lös. Idag flög tranan rakt upp framför honom och då sprang han efter lite men stanna när jag kalla på honom. Angelina går ju alltid lös men hon har inte bråttom. Bobbe o Ariel var också lösa med sina bollar och det mycke bra, de rastar sig själv på ett annat sätt av att vara lösa än bara gå i koppel.


På tal om angelina så fick hon ett ryck igår och skulle bita till max när han gick förbi,så vi fick dela på dem och ta angelina i spisskammaren tills jag hade tagit ut afrodite från hennes hall, sen låg hon där och sura och surar fortfarande.

där kommer att bli så fint i gillestugan nu när vi lägger golv. kommer kort lite senare på det.

idag ska vi städa lite, o titta på skidor.

idag skulle min far fyllt 67 år om han levt. han dog 2000, alldeles för tidigt.

nu är det daxs att ta in vaparna från trädgården.
hörs senare



MYCKE BRA MÅNDAG !

Mycke bra måndag är detta, jag har sagt upp mig från mitt 2ndra jobb swep, och det känns mycke bra, så nu ska jag bara ägna mig åt hundarna 1 tag fram över och det känns mycke bra.
vi ska ju snart ha valpar igen, det är  Doguehills Afrodite och Chien Douceur Courage kallas (kurre).
det ska ske nu i mitten av februari, spännande.

Denna helgen har jag varit uppe hos pernilla och hjälpt henne flytta till en annan student lägenhet, sessan o mange o lillfisen var också med, så det har varit uffe som har fått ta hand om hundarna i helgen, och det händer aldrig så mycke i veckan som det händer när han är hemma själv med dem.

Ifredags kväll hade han haft ariel, bobbe, max i trädgården när han skulle gå natta runda med cokie och dakota, de hinner inte mer än ner på grannens väg förrän de hör någon bakom sig, jodå de var bobbe som hade hoppat över staketet i trädgården så hon fick gå rundan lös, men hon brukar stanna hos oss. Det värsta som kunde hända var att de börja slåss för de här 3 hundarna har inte träffas innan, men det hade gått bra.

Lördagen hade max börjat och kaxa mot kalle så då tog uffe och slängde in han i hallen och de gilla han inte alls, o börja morra på uffe men då kom bobbe och plocka ner honom direkt.

Söndagen hade cokie och dakota stukit ifrån trädgården så nu är det daxs att sätta upp 1 annat staket.

måndagen har varit lugn, mormor o kerran kom och hjlpte till med att gå ut och mata hundar, och så skulle mormor hämta sin bil jag har lånat den när jag körde till kalmar för vi har inte något drag på våran bil, nu är det dags att att gå em,rundan
puss o kram alla nära o kära




afrodite       

afrodite                    kurre           lillfisen belle


RSS 2.0