Fy vilken doft!

Har sovit gott i natt i min bur i gellestugan. Åt min frukost och fick besök av mormor och moster. Det var inte populärt. När dom skulle gå fram till buren jag va i så skällde jag o ylade o visade ragg. Dom får inte komma närma min bur.
Så jag har stått i buren i eftermidda o fått skämmas, för så gör man faktist inte.

Innan det var kvällsmat så fick jag gå upp i trädgården o leka med valparna & Belle. Och där har jag lyckats rulla mig i ngt som inte luktar gott. Så nu luktar både jag och alla som klappar mig gammal skosula. Så innan matte o husse kommer hem så blir det ett bad, om det inte blir redan ikväll..

Efterkvällsmaten va jag ensam hund i gillestugan när dom satt o kollade på tv. Det tyckte jag om. Jag sprang runt med alla gose djur i munnen och hoppade och hade mig. Jag hittade även Cecilias sko som jag bar runt på ett bra tag.
När hon kommer blir jag mycke glad.





Än en gång så e Belle min favvis. När hon går så följer jag efter. Vi delar på alla leksaker och alla ben.

Nu e de dax för natta runda. Sen ska jag sova gott hela natten

Natti Mamsen & Papsen hoppas ni har det bra på er semester.
Det har jag iaf

Ännu en varm dag!

Att va hund i denna värmen är inget roligt. Idag har jag (bertil) inte gjort så mycke. Dom väckte mig kl 9 då de va dax att slå en morrondrill o få morronmat. Sen har jag lekt med Belle i buren hela eftermiddan. Vi kommer jätte bra överens.
Jag har även lekt en del med Bakkus o Diana. Men nu ligger jag i min korg inne i gillestugan och är proppmätt och nöjd över dan. Inte många timmar kvar innan det är dax för nattakisset och sen sova för natten.
ZzZzZzZ

Idag har inte kameran vatt framme :(

Ny bild

idag har sessan lärt mig hur man gör lite tuffa bilder. Så med sessans hjälp kom vi fram till att denna blev mycke fin på Bakkus.
Annars är sessan ner i skåne och hälsar på ett tag.Belle  har bott hos oss när sessan var på sjön. Nu är hon ledig till 2/9.
Vi har Royal Bordeaux Bartil på besök denna vecka, för Helen och Stefan skulle åka på sol semester.
Och det går jättebra, han är så snäll. Första natten skulle vi prova med att Batil skulle sova ute i 1 bur, för maxima löper.
sagt och gjort, lugnt tillen början men vid 3, satte det igång. Bartil yla, Jack skällde konstans med 30 sek mellanrum, så det var till att räkna skall istället för får.

Inatt prova vi med att ha maxima i valparnas bur inne i gillestugan, belle i stugan  och bartil i buren innanför dörren och valparna  i buren där ute sidan om jack å dessan.

bartil leker i stort sett hela dagarna med belle o diana, bakkus och lite med dessan när vi är i trädgården med dem.

Och inatt har det varit tyst och skönt, så vi får väl se hur det går inatt.

Måste ju även berätta att dessan fick sitt andra cert i söndags i Härjarö.

max fick syn på en hare när vi var ute och kasta boll i morse, han la benen på ryggen och sprang efter, det gjorde även sessan, belle  o lina stanna hos mig, synd inte kameran var med.

ha de bra så hörs vi.




belle      belle o bartil


belle o bartil   bakkus o diana  


bartil

i da e de tisdag

i da e de tisdag och tråkigt väder, regnar lite till och från, men vi är i ute buren ändå. Inatt var det  någon av de tre mindre doggisarna som bajsa ner sin bur, det är något som graserar, en lite bakterie.S å man vet inte om det är min tur i natt.
men de har fått tablett mot magen så det  ska nog  gå över snart, när de skulle ha sina tab. så fick ja byta bur för ja skulle äta och då tog ja en av tab. där var ju leverpastej så gluffs så va tab. borta.
nu ska jaag flytta tillbaks till mina kompisar för de har nog ätit färdigt nu.

puss så hörs vi

här kommer lite bilder när ja o min nya kompis max är ute och kastar boll.(det var han jag var så rädd för,  förra gången vi var i skåne, ser farlig ut men är snäll mot mig) puss från belle

belle o max     


     


  

kvar i skåne

igår åkte mammsen hem till vara, och ja fick ble kvar i skåne, men det gör inget trivs bra med alla kompisarna, men ronja och pappa saknar ja ju. men men mammas liv är lite komplicerat just nu med mycke jobb.

igår kväll var  vi ute och lekte till halv 11, maxima var sur på mig igår vet inte varför, men det kan ha att göra med att hon löper för första gången, så hon fick gå in och lägga sig tidigare.

maxima hade bajsat ner hela sin bur inatt, och nu är hon och dessan på utställning i Ronneby.

jag vill inte äta idag, men kanske nästa mål smakar bättre.

nu fick vi besök av gammla mormor, vi hörs


åkt o bada

igår när mim mammsen kom till skåne, gissa om jag blev glad, ja vet inte var jag ska ta vägen. ja hoppar och slår med tassar om vartannat ,men mamma blir inte glad för det gör  visst om när jag slår henne på hennes bara ben, så ja får sitta ner så myser vi.

Ariel o Boffe blev av med bollen på Bertils fält idag, så det var bara till att leta.


idag har jag och bakkus åkt bil till HBG och Rydebäck. vi skulle lämna lite grejor istan och köpa kött till grillen ikväll, sen skulle vi åka o bada. på örbyängar fick inga hundar bada, så det blev rydebäck men vi hitta inte riktigt den rätta vägen om man säger, fråga en dam  med hund som skällde på mig, men jag skällde  tillbaks, kör förbi slottet så är det lite längrs fram, men när vi kom till slottet så var det bara cykelstig så där körde moster parre rakt över gräs och allt, phuuu. äntligen framme. men när vi väl kommer fram så drar jag så jag får inte följa med ner till havet, blir helt till mig när jag ser andra hundar och inte vet var vi ska. så mamma gick tillbaks med mig i bilen (måste skärpa mig). 

Bakkus älska o bada gick i med 1gång och bara stod och njöt, stranden stanna upp när ha n kom för alla tyckte han var så söt. OCH DET ÄR HAN.


   ja o mammsen  


ja vill också komma in och äta kräftor      har blivit av med bollen i bertils fält


hållaja här har vi den     


     


  

grattis mammsen

Äntligen är det onsdag och min mammsi kommer hem ifrån jobbet, har varit borta länge nu, så det blir kalas idag och inte nog med det hon fyller 24 år idag. En stor våt puss från mig. väntar på dig.




mammsen jag o moster

puss på alla

Vill du ha en puss Mamma?

Jag vill bara fråga min mamma på sjön om hon vill han en puss???


Här e min polare också,



grattis på 1-årsdagen belle

Idag blir jag 1 år, mycke stor bellefis. dagen börja mycke bra, med paket, en ny pipkorv av kerran, smycke till mitt halsband av mormor mormor, en bollkastare och en ny korg. tack för presenterna, men jag undra hur de tänkte när de köpte korg till mig, är det jag som är stor eller korgen som är för liten.
nu ska jag ute och leka med di små i trädgården, sen vankas det nått gott till middag och lite ben till efterrätt, ser fram emot em. och kvällen.

en korg full med belle








ja de har varit en bra födelsedag, maten bestod av torrfoder och oxfärs och mitt märgben med fyllning va inte dåligt, vi fick besök av camilla peter, emil o carl.nu  sover jag som en gris gissa om ja e trött.
ronja och pappa saknar jag också, puss på er ses på lördag.



mycke trött bellfis 

 

RSS 2.0