Snart nattadax

Ja då snart denna dagen över med parre som kom hem och grillad lax mycke fint, nu är det daxs att mata innan jag går och lägger mig. Parre o sessan tar över inatt (tur jag har er till hjälp). sen ringer klockan 7,då är det dax att att förbereda lite för utställningen. håller tummarna för er tjejer o glöm inte hämta jossan/ puss o sov gott

Välkommen him parre

Åh va vi längtar, nu kommer snart parre också hem till skaune över helgen för att åka till sofireo på hundutställning i morgon med sessan och josefin, hundarna som skall med är jack och dakota. parrre skall va nere över helgen och även hjälpa sessan med hundarna när jag och uffe åker till weisenhauserstrand i tyskland för lite semester. skall bli mycke sköönt. hörs senare


tack sessan

Tack så  mycke för all hjälp idag sessan, med att gå med de stora hundarna medan jag medecinerar, väger och bytar till de små. idag funkar inget som man vill när man varit uppe mycke i natt .

Vak-natt

Som jag berätta igår så har vi valpar med dålig mage, så det har varit till att va vaken stor del av natten både Erik och Nicolai behövde vattnas och matas varannan timme så de inte torkar ut. titta på ett par program av desperat housewife, mycke tokiga kvinnor!. Men kl. 7 imorse vakna jag av att Erik och Nicolai stod och gnällde utanför valpburen och ville in till de andra valparna, och då åt de både 2 av den vanliga maten som de åt innan, mycke gott tecken på att de börjar bli bättre. nu är det daxs att börja gå med de stora hundarna och tvätta golvet ute hos valparna,sen är det dags att väga valpar och mata igen.
nicolai,erik, belle,fiona
      
                     
    
                    

Grill i Kväll

Nu så är det daxs att mata de andra 10 hundarna innan vi själv startar grillen och grillar lite vildsvinsstek,(mycke gott), till det blir det pommes och grönpepparsås.Sessan vår dotter har kommit ner från Vara och ska passa våra hundar när vi ska till tyskland i helgen, och hon håller mig på sträng diet till middag,det blir bara lite fruktsallad och 2 knäckebröd, så gissa om magen skriker.

Hos Veterinären

Idag har vi varit hos vår vet Erik Mörne,  vi har 4 st. av valparna som har diaree´, och då menar jag riktig diaree´.  stackars Nicolai har tappat i vikt och ser riktigt smal ut, och jag har provat med morotspure men det hjälper inte. men nu hoppas vi att det ska blli bättre, vi fick medicin mot infektion i magen och diet mat som vi ska prova, och så ska det plockas bajs i en burk som ska skickas på analys för att se så där inte är parasiter, så det man gör för tillfället är att smyga efter en valp som lämnar korgen och ser  vad som komma skall. vi ger även de modermjölksers. så de får riktigt med näring i sig. Lille Nicolai ska ha mat varannan timme dygnet runt så jag får nog ligga ute hos valparna inatt så jag inte missar någon matning.


Våra Hundar!

   Barbie född 030524 var vår första Dogue de bordeaux som vi var fodervärd till. Vi var nere och hämtade henne i Spanien den 5/8 2003. Hon heter egentligen Panama el siscar. Hon är den som bestämmer på gården, tror hon. Hon har fått en kull med valpar fick då 11 st Vi har kvar 3 av dom. Angelina, Ariel & Afrodite som jag kommer berätta mer om längre ner.

 Max född 051010 en mycket rolig och förvirrad hund. Han är oftast med där det händer saker. Det bästa han vet är att hjälpa till att bygga i trädgården, kallas därför ByggMax.

Angelina född 051107är dotter till Barbie. Kom tillbaka till oss när hon var ett år. Hon är väldigt lugn o kelig hund, det bästa hon vet är nytvättade lakan i hennes bia bädd i hallen. Då leker livet.



 Afrodite född 051107 är också dotter till Barbie. Här har vi spaaaanaaarn. Hon spanar efter det mesta gärna pjoddar. Får hon en chans tar hon gärna en egen runda på en halvtimme eller så. Afrodite har haft en valpkull på 9 hundar precis innan nyår. Vi har kvar 1 tik Desirée.


Ariel född 051107 är också dotter till Barbie. Detta är vår dotter Pernillas hund. Det är hon som håller koll så att ingen obehörig sätter sin fot på gården utan husse o mattes godkännande. I husets omfång ingår en radie på 3 mil. =) Har precis fått sin första kull på 8 stycken valpar.


 Captain Jack Sparrow född 071128 vår första svartmask. En mycket lugn och stillsam hane. Mycket stor för sin ålder, som ni förstår så är det bästa han vet MAT och mammsen.

 Desirée född 071227 Jag är dotter till Afrodite. Mycke valpig varken hör eller ser mer än de jag själv vill. Att gå fint i koppel är inget för mig. Busar gärna med allt och alla.

 Dakota född 050723. Honom hämtade vi i Italien i våras. Han är pappa till Ariels kull. Och ska bli pappa till Cocaines valpar som kommer i slutet av september. Han bor tillsammans med Cocaine. Han ligger mest i hagen och myser sig hela dagen.

Cocaine född 060724 Hon följde också med från Italien. Skäller på allt och inget och är nyfiken i en strut. Men de bästa hon vet är att kela.

Karl född 071227 Kalle är en valp ifrån Afrodite som bor hos oss tills han har hittat sin husse och matte. Han bor med Jack och desirée. En väldigt sockersöt kille.

Blogg

Nu ska jag börja blogga om hundarna är det tänkt!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0